SKRIVET: 2011-02-28, kl 22:04:43 | PUBLICERAT I: Allmänt

Helt lost...

Skola igen och fortsättning på armens anatomi. Och seriöst, jag ska inte påstå att jag har pluggat överdrivet mycket, men det här går mycket långsammare än bålen och benen. Har liksom (fortfarande) inte fått en översiktlig koll över allt, vilket gör allting 10 000 ggr mer komplicerat än vad det egentligen borde vara. Jaja, man kan ju alltid hoppas att man inte är ensam XD



Nej, får sluta vara så negativ! Händer det lite positiva saker i ens liv, så kan man väl ta vara på det istället. =) Man kan ju inte få allt, eller hur? =P

Ska försöka plugga lite nu, får se hur det går med det XD

Peace out! <3

SKRIVET: 2011-02-27, kl 19:35:24 | PUBLICERAT I: Allmänt

Helgen =)

Söndag kväll och snart helgen är snart över. En kort sammanfattning;

Fredag: skola, träning och sen käka på kinarestaurang med en kompis.

Lördag: Insparksfest! Helt enkelt sjukgymnaststudenter som håller i en insparksfest för oss nykomlingar. Middag, spex och efterfest. Min grupps spex gick ut på att vi (två killar och två tjejer) dansade till Single Ladies med Beyoncé, iklädda i bodys, högklackade skor och allt! XD Jag längst fram såklart. Efterfest blev det på dansgolvet och i baren. =) Hade väldigt kul! =D



Söndag: 2/3 av tiden spenderad på olika sociala medier såsom facebook och msn, men även i form utav telefon och sms. Resten plugg, vilket behövs när man håller på med armen.

Nu ska jag plugga lite till, sen blir det att krypa till kojs. =)

Peace out! <3

SKRIVET: 2011-02-25, kl 23:25:50 | PUBLICERAT I: Allmänt

Trött Bella

Idag är Bella trött. Skola, träning och sen kinamat med en kompis. Trevligt, men nu är Bella som sagt trött. Dessutom har hon träningsvärk. Och så har hon hjälp syrrans kompis med hennes knä. Paj i skidbacken på snowboard. Aj.


Imorgon ska Bella in och köpa underkläder. Och träningskläder. Sen är det insparksfest, yay!

Nu är det sängen som gäller. Me love my pillow loooong time!

Peace out! <3

SKRIVET: 2011-02-24, kl 22:48:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Headache...

Vi började på ett nytt kapitel idag, armens anatomi. =) Måste bara säga att vår lärare är så jävla skön! Typ smartast i världen, men ändå skojsig och lite smått förvirrad ibland... älskar särbegåvade folk, finns inget bättre! Haha, nej, till det tråkiga, vaknade med världens spänningshuvudvärk imorse (yay...) och så sitter man där och ska lyssna på massa latinska termer och dessutom hänga med? Bättre blev det inte på träningen heller, hopp och skutt är inte att rekommendera...


The mother f*ckah!

Haha, nej, nu ska jag sluta klaga. Höjde vikterna på BodyPumpen idag, lät som en riktig bodybuilder under frivändningarna (fast mycket fjolligare, hahahahaha) XD. 15 kg för en liten brud som jag är väl inte illa?



Nej, nu blir det dricka mer mjölk och sen nana =)

Gonatt! <3

SKRIVET: 2011-02-23, kl 21:28:48 | PUBLICERAT I: Allmänt

Trassel! <3

Var och såg Trassel på bio med en klasskompis idag (på engelska såklart!) och fyfan vad bra den var! Älskar verkligen filmer som lyckas fånga upp människors ibland mest klockrena beteenden på roliga sätt. =)


Sen skadar det verkligen inte när filmer har en bra handling, bra musik och en hel del humor. =) Underbar film, måste ses!

Duggan gick bra idag, bortsett från att jag failade ganska stort på facettlederna... men jaja, tur att det inte var tenta, allting är ju pluggbart! =)

Nu ska jag vila och sen nana =)

Gonatt <3

SKRIVET: 2011-02-22, kl 18:27:34 | PUBLICERAT I: Allmänt

Dugga igen

Så var det åter igen dags för en dugga! Den här gången på bålens anatomi, så idag kommer jag plugga, plugga, plugga och sen kan jag slappna av. Tills på torsdag i alla fall. Wohoo!



Saknar dom här två sakerna jättemycket! <3 Kom hit!

Nej, nu blir det plugg. Mina fingrar luktar kycklingcurry...

Peace out! <3

SKRIVET: 2011-02-21, kl 21:57:41 | PUBLICERAT I: Allmänt

KMT igen! =D

Yay, vi hade KroppsMedvetenTräning idag igen! Den här gången hade vi först avslappning (gissa vem som somnade som en stock och sen fick väckas? Moi!) och sen en form utav massage där man skulle "trycka ihop" istället för att massera på det sättet som vi är vana vid. Vadå oxytocinbomb, man ligger där och småler för att det är så jävla skönt!! Annars fortsätter skolan och livet på som vanligt, dugga på onsdag (nejdå, jag behöver inte alls plugga...).


Miiaaow, massage is good!

Tränade lite idag, mañana blir det kanske inget, men vi får se. Tidig morgon iaf, say uss uss. Har enmassa prickar på kroppen efter att vi mätt flexion och lateralflexion i ryggen, haha, man ser ju bara för skojig ut! XD

Nej, nu blir det plugg! Tror jag...

Peace out! <3

SKRIVET: 2011-02-20, kl 18:15:37 | PUBLICERAT I: Allmänt

Träning again!

Wohoo, efter att ha vilat sedan i måndags var det äntligen dags för träning igen! Nej, jag är ingen workoutaholic, men har man inte tränat på typ en vecka, ja då blir man seg i kroppen och allmänt mycket tröttare än normalt. Träning får mig att må bra helt enkelt! =)



Annars har jag pluggat och kollat på Melodifestivalen i helgen. Satt där och undrade vad fan som har hänt med nyskapandet hos dagens svenska låtskrivare? Pinsamt. Mamma sa att låtmässigt var det här den besta delfinalen hittills. Pinsamt Sverige, pinsamt.

Blev så sur på Linda Sundblad, komigen, jag vet att du är fruktansvärt duktig och musikalisk, vad sjutton gör du i Melodifestivalen? Med en låt som låter som något till ett japanskt tv-program för tio år sedan? Jag blev såpass sur  att jag laddade ned Lambrettas båda album. Bäst hittills? Bimbo, helt klart. =)

Nej, nu ska jag ta och käka lite granatäpple =).

Peace out!

SKRIVET: 2011-02-20, kl 00:28:42 | PUBLICERAT I: Allmänt

Plugg...

Pluggat hela dagen. Behövs ibland. Nothing special. Skrev lite grand på Olivia också. Får se om det blir något av den och om den kanske får ett riktigt namn snart? Ganska osannolikt med tanke på att Älskade Dotter sitt namn väldigt sent in i processen. Jaja, vi får se, har bara kommit 8 300 ord hittills, inget att skryta med direkt.

Ses (eller hörs) imorgon.

Peace out! <3

SKRIVET: 2011-02-18, kl 20:22:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Helg!

Äntligen helg och jag är un poco förkyld, hostan har numera satt sig näsan, vilket är helt ok. Kommer nog bli att bekanta mig med 1) några klasskamrater och 2) muskulaturen i nackrosetten samt den inre ryggmuskulaturen. Och riktlinjerna för ryggkotorna. Och kanske något mer. Vilket liv jag har! XD



Nej, nu blir det snart dags att dra sig. Fan vad godissugen jag blev! Får bli att köpa en kexchoklad eller två, hihihi.

Peace out!

SKRIVET: 2011-02-17, kl 19:17:38 | PUBLICERAT I: Allmänt

Nörd!!!

Kom att tänka på det häromdan. Vi har läst anatomi och sjukgymnastik i vadå, fyra veckor? Och hur pratar vi egentligen?

"Åh, jag har sån jävla träningsvärk i vastus medialis och vastus lateralis!"
"Ah shit, jag tror jag fått en ruptur på lig. talofibulare anterior"
"Hon va så jävla skanky, man kunde se hela hennes crista iliaca!"
"Oj, dina spina iliaca anterior superior och spina iliaca posterior superior ligger snett"
"Alla vi som älskar massage av trapezius descendum klappar nu!"
"Hata att få sparkar på margo tibia anterior!"
"Finns det ens något bakom rectus abdominis?"



Hahaha, vi är för goa! XD Nejmen det blir verkligen så att man lär sig varje muskel i takt med att man har träningsvärk i dem. Man blir smärtsamt medveten, så att säga.

Nejmen hostan är lite bättre idag, får se om man vågar träna till helgen. =)

Nu blir det plugg!

Peace out!

SKRIVET: 2011-02-16, kl 19:53:42 | PUBLICERAT I: Allmänt

And all that jazz..

En ganska lustig sak som händer oss sångare när vi blir hostiga och/eller hesa. Trots att jagi normalfall är sopran och oftast tar första sopranstämman i en ensamble eller liknande så går jag (och de allra flesta) och blir fucking barytoner så fort vi blir sjuka! Mitt normala register bara försvinner ut i tomma luften och kvar sitter man då med världens basröst som klarar av alla jazzlåtar utan några som helst skarvar eller andra problem.



Nej, jag får helt enkelt ta det lite lugnt med sången de närmaste dagarna.

Det är inte det att det inte går att sjunga när man är sjuk, nejnejnej, herregud, en och en annan gjorde sin slutproduktion (West Side Story) med lunginflammation (39 graders feber, hostade upp slem, blod och annat mysigt). Visserligen blev jag j*vligt andfådd, men jag satte alla toner rent och klart, även de höga!

Har varit duktig och pluggat idag, men ska nog fortsätta med det tills ikväll. Man har inte så mycket annat bättre för sig när man är sjuk (utom att chatta med sina underbaraste såklart!)

Peace out!

SKRIVET: 2011-02-16, kl 11:31:14 | PUBLICERAT I: Allmänt

Kranker...

Jepp, Bella har blivit sjuk! Har egentligen bara mig själv att skylla, jag vet om att om jag bara sover 2-5 timmar varje natt och sen kör på i samma hetsiga tempo som jag alltid kör på, då reagerar min kropp med världens lägsta immunförsvar för att den vet att det är det enda den kan göra för att få mig att vila. Om ens det. Stackars min lilla kropp, alla gånger jag har haft influensa, bronkit eller bara allmän feber och så går jag ändå i skolan och tränar som ingenting. Nej, det här året skall jag börja vara snäll mot min kropp!



Idag är det idrottsdag för alla på sjukgymnastprogrammet, som jag då skippar och stannar hemma och pluggar istället. Måste seriöst få in ryggradens ligament och nackens muskulatur i huvudet!

Ringde förresten CoolStuff idag, då pappas present (som skickades den 7:e) inte kommit fram än. Dom var jättetrevliga på kundtjänst och skickar en ny försändelse utan extra kostnad, trots att det är jag som har varit klantig och glömt skriva in c/o, då jag bor inneboende. Smart Bella. Riktigt smart. Jaja, hoppas den kommer fram snart.

Mina värdföräldrar är bara för söta, igår klagade jag ingenting över min hosta eller så, trots detta kommer min värdmamma in med vicks och börjar koka upp te med honung kl 23 på natten bara för att hon hört mig hosta typ 3 ggr! Ibland har man änna bra tur!


Nej, nu blir det att sätta på sig kläder (mjukisbyxor+stor t-shirt!) och sen sätta sig med anatomin! Yay!

SKRIVET: 2011-02-15, kl 19:50:26 | PUBLICERAT I: Allmänt

En lustig sak...

Det spelar ingen roll vart jag än är någonstans. London, Malta, Kroatien, Kreta, Danmark, Orust eller som nu, Stockholm. Varje gång mitt undermedvetna får hemlängtan så drömmer jag om 6:ans spårvagn. Det är sant! Och jag har ingen aning om varför!? Jag tar ju 8:an, 1:an och 3:an lika mycket? Och även 9:an, 11:an och 5:an lite då och då. Varför i hela friden drömmer jag om denna orangea linje som går mellan Länsmansgården och Kortedala?



Idag har jag känt mig lite småkrasslig och hostig, så ingen träning idag, gick istället och sov i ungefär 2 timmar och ska nu plugga yttepyttelite utan stress och press för att sedan kolla på någon Disney-film.

Soft.

Peace out! <3

SKRIVET: 2011-02-14, kl 21:39:20 | PUBLICERAT I: Allmänt

Alla Hjärtans Dag! <3

Innebar för mig skola, plugg och träning, precis som vilken annan dag som helst. Är nog mest en dag för de i ett förhållande, så att de inte glömmer att uppskatta varandra i även en vanlig, sketen måndag som denna. Faktiskt ganska gulligt med allt folk som köper röda rosor av försäljarna i T-centralen.

Vissa säger det i ord, andra med rosor, gester och andra speciella handlingar.

Jag säger det i en låt.

http://www.youtube.com/watch?v=pa14VNsdSYM


Peace out! <3

SKRIVET: 2011-02-13, kl 23:13:13 | PUBLICERAT I: Allmänt

SJ

Efter att ha åkt med dom ett par gånger (nu senast för bara ett par timmar sedan) måste jag ju bara säga att dom är för sköna ibland! Fine att det tar 5 timmar för deras 150:- tåg att åka ynka 50 mil, men ibland får dom verkligen till det! XD Som när 150:- biljetterna är synliga, men ej bokningsbara på hemsidan? Smaaart.



Eller när vi först måste stanna i 20 min för att släppa förbi ett X2000 tåg (dom går ju före i prioriteringskön, helt klar!), för att sedan fastna i ytterligare 20 min för att X2000 tåget (big surprise) har fått stopp. Smaaart.

Eller att det kostar mer om man vill att ens biljett ska kunna vara ombokningsbar? Hallå, pengarna är ju redan betalda, vad vill ni mig!? Ni skiter väl i hur jag använder dom? Och om ni gör det så är det fan perverst...

Eller att en sista-minuten-5-timmars-resa köpt 45 min innan avgång kl 06:30 kostar en stackars student över 600 spänn!!!! Inte ok!!!!

Eller att dom hela tiden får problem med dörrar, växlar och allt vad det heter...

...som i eftermiddags, då vi rullade ut från Göteborgs Centralstation. 20 meter. Sen var det stopp. Och vi blev stående där i 15 min. Hallå eller!?

Jag är inte sur. Jag är som Charlie Chaplin. "Livet är en tragedi på nära håll, men en komedi när man ser på det på avstånd". Så när jag satt där, knappa 20 meter från Centralen satt Bella där då och tänkte "guud, vad detta är jobbigt!" Nej. Hon såg för sig själv hur tåget, ovanifrån, rullade 20 meter ut från perrongen och sen stannar. Och sen den klassiska rösteb "Mina damer och herrar, vi har fått ett tekniskt problem med...". Det är nästan som öppningsscenen till en svensk komedi om någons olycka a lá Felix Herngren-style...

Nej, nu ska jag gå och nana, gonatt!

Peace out!

SKRIVET: 2011-02-12, kl 16:04:46 | PUBLICERAT I: Allmänt

Götet!

Yay, Bella är hemma! Tåget var bara en kvart försenat, så Bella hann med allt hon skulle hinna med, nu väntar vi på att gästerna som ska fira pappa ska komma. Var hos frisören tidigare idag, och såhär blev det:


Och ja, jag och min telefon har ett väldigt intensivt och passionerat förhållande.. =P

Ikväll blir det filmkväll/melodifestivalen med alla goa götetbrudar! <3

Peace out! <3

P.S. Gissa vem som har pluggat 50 % fler timmar idag än vad hon sovit inatt? Moi! Duktig student! D.S.

SKRIVET: 2011-02-11, kl 18:18:47 | PUBLICERAT I: Allmänt

Gbg till helgen! <3

Åker hem imorgon, yay! <3 Förutsatt att tåget inte är försenat (vilket är ganska stor risk med tanke på vädret det senaste dygnet...) så kommer den här helgen att bli AWESOME!!!!! =D

Ska bli jättekul att träffa alla kompisar och Bootie, Ikkis, Mampi och Vati igen! Mina snuttisar! Blir så när man flyttar hemifrån...


Sara! <3<3<3<3<3<3<3<3<3


Hem och träffa Sara igen!


Saknar dig! <3 Min underbara Bella! <3


Och även Memmasöt, Bella igen och Catten!!!! <3<3<3
God, I miss those days! <3 Då varje kär vän fanns inom ett kort avstånd! Geografiskt sett i alla fall <3

Älskar er jättemycket! <3

SKRIVET: 2011-02-10, kl 19:48:25 | PUBLICERAT I: Allmänt

Vet ni vad?

Det snöar i Stockholm!


Såhär vacker såg man då ut efter att ha gått flera kilometer i ett snöande Stockholm där alla pendeltåg etc. är inställda. Jaja, vad gör man? Man skippar träningen och bakar kakor istället! Så imorgon kommer jag nog bli  väldigt populär i skolan, men jag tänker spara dem till efter lunch, mohaha.

Började med bålens anatomi idag, får se hur det går.

Sjöng en hel parad med låtar för en liten stund sedan, om inte grannarna hörde det är jag lätt impad över isoleringen i det här huset!

Haha, nej, back to business, plugga and duscha it is!

Peace out!

SKRIVET: 2011-02-09, kl 14:52:31 | PUBLICERAT I: Allmänt

Dugga!

Idag när jag vaknade hade jag smått panik. 1) jag hade sovit 8 timmar (wow!) och var fortfarande trött. 2) jag skulle ha bendugga idag. Inte kl 8 på morgonen (thank you god!), utan kl 12, så jag kunde sätta mig tillsammans med några kurskamrater innan och plugga igenom det sista. Duggan gick mycket bättre än vad jag hade förväntat mig, eftersom jag inte pluggat så jättemycket har jag liksom inte koll på varenda muskel och dess fäste, utan har mer en översiktlig och sammanhängande förståelse för varje led och dess muskulatur.



Av någon anledning har min mage varit jättesvullen de senaste dagarna? Kan ju bero på mina underbara kvinnliga hormoner, men går det inte över snart så får jag väl kolla ifall det är något... blö...

Ikväll blir det träning (antingen BodyPump, Zumba eller båda!) och sen kolla på Glee! =D Men nu måste jag snart ringa syrran och påminna henne om en klänning/tunika som hon måste ta med sig till gbg till helgen, då jag kommer hem och hälsar på! Vad säger ni tjejer? Vad gör vi? Nu kör vi!

Peace out!

SKRIVET: 2011-02-08, kl 21:37:13 | PUBLICERAT I: Allmänt

Boxaren smyger sig tillbaka...

Haha, jepp det gör hon! Den lilla träningen av boxning som Bella hade när hon var 12-13 börjat hitta tillbaka igen! Tränade BodyCombat idag och den här gången började det lite sådär småfjolligt, där jag slutade förra gången. Sen kom jag mer in i det framåthukade "smygläget" som boxare och kampsportare står i och då kunde jag börja jobba! Lite smått imponerad att jag orkade med alla utfall trots träningsvärken från igår, men mest imponerad är jag över min kondition vars tid har tredubblats på en vecka! Hurra för mig!


Såhär får man killar på krogen... trust me...

Nej, nu blir det plugg! Har dugga imorgon och känner mig lite smått oförberedd, men vad kan man göra utöver sitt bästa? Måste ringa hem också... och min telefonsvarare... say bice..

Haha, mampi är så söt när hon pratar in i telefonsvararen! Med gravallvarlig röst säger hon; "Hej Bellas mobil, det är mamma, du kan väl ringa sen när du hör det här, hejdå".

Nej Bella, PLUGGA NU!!!

Peace Out!

SKRIVET: 2011-02-07, kl 21:33:49 | PUBLICERAT I: Allmänt

Avslappning!

Idag hade vi KMT (KroppsMedvetenTräning) i skolan där vi gick igenom kroppsmedvetande etc. Efter föreläsningen fick vi ha en liten lektion där vi lade oss i en gympasal och masserade varandra med en piggig fotboll (typ). Fyfan va gött det va, gissa vem som somnade och började dagdrömma?


Jag!

Alla som känner mig vet att jag har fruktansvärt svårt för alla dessa nu-ska-vi-slappna-av-övningar där man ligger raklång på rygg, dom spelar lugn musik (som jag bara tycker är irriterande, ge mig en basgång för i hlvete!) och pratar med en läskig gubbröst som ska verka lugnande (men mest låter peddo).

Idag var dock detta inga problem efter att först ha fått pickig-boll-massage av Johanna, sen masserat henne. Det var bara att lägga sig ned efteråt och bara känna kroppen flyta iväg i något supernovacosmos och... jaha, skulle vi känna efter någonting? Ojdå... hehe.

Nej, men det var grymt skönt att göra detta efter flera veckor med bara pluggpluggplugg och latinska namn och pluggpluggplugg och lik och lite till pluggpluggplugg och ännu fler latinska namn.

Också skönt med BodyPump idag, med dubbla vikter, woho!

Ne, nu måste jag först äta lite, sen pluggah lite till.

Peace out!

SKRIVET: 2011-02-06, kl 17:36:42 | PUBLICERAT I: Allmänt

Sthlm vs. London

Idag åkte min Sarasöt hem igen =(. Fyfan vilken rolig helg vi har haft, måste göras om igen! Iaf, jag hade tänkt att jämföra Stockholm med London lite grand, mest för skojs skull.



Tunnelbana: Jajemän, bägge städer har tunnelbanor! Londons är äldre, mindre vagnar, går oftare och har fler linjer. Påminner om Göteborgs spårvagnssystem. Stockholms är lite modernare, lite mindre turer och lite svårare att förstå sig på.
Londonreflexen: Hör ihop med Londons tunnelbanesystem. För att åka tunnelbana i London måste du inte bara visa kortet på vägen in, utan även på vägen ut, annars kommer du inte ut helt enkelt. Tyvärr har Bella fortfarande inte lyckats träna bort denna reflex som ter sig ganska värdelös i Stockholm.
Londonsnor: När man snyter sig och snoret är svart av alla avgaser och skit som finns i luften. Och... jepp, man får det i Stockholm också!
London-Eye: Blödning i ögonvitan som är varken smärtsam eller farlig, men ser lite smått läskig ut. Fick det på morgonen precis innan jag skulle åka till London för första gången, men hittills klarat av att inte få det i Sthlm, wohoo!
London-Shaving: När man måste raka benen/armarna eller något annat och inte har tillgång till rinnande vatten. En London-Shaving består alltså utav en person som grabbar tag i en rakhyvel, kör den några gånger över ett hårigt område (utan raklödder eller liknande) och sen lägger ned rakhyveln igen. Återfuktande créme efteråt rekommenderas. Denna har jag definitivt sluppit i Stockholm!

Haha, så kul man kan ha! XD

Peace Out! <3

SKRIVET: 2011-02-05, kl 22:42:13 | PUBLICERAT I: Allmänt

Burlesque med Sara!

Sedan Sara kom hit igårkväll så har vi varit ute på en öl tillsammans med några utav mina nya klasskamrater, vi har flummat och tjôtat såsom bara vi kan, sovit tillsammans (myspys!), tjôtat med mina värdföräldrar (så ja mamma och pappa, nu kan ni fråga ut henne om dom och ja, dom är precis lika fredagsmys i verkligheten!), vart på stan med en gemensam kompis här i Stockholm och sist men inte minst...



VI HAR VARIT OCH SETT BURLESQUE!!!

Yay! Satt längst bak i bion (myspys) och såg på en Christina Aguilera som bara wailar röven av alla jagvetintevad-are som bara sitter och står och gapar och inte vet vad dom skall göra så fort dom hör någon öppna munnen och det låter som om gud själv har skapat dom stämbanden. Mamma, när jag blir stor vill jag också sjunga så bra! Snela...

Haha, nej men back to reality, jag och Sara har som tradition att gå och äta på Pizza Hut så fort vi hittat på något speciellt, och idag var inget undantag! =D Ibland måste man faktiskt få äta lite skit också... För det är gott!!!!

Nej, nu ska vi kolla vidare på Freaky Friday =)

Peace Out! <3

SKRIVET: 2011-02-04, kl 16:41:29 | PUBLICERAT I: Allmänt

Sara! <3

Idag kommer min älskade Sara upp hit till Sthlm!


Älskar dig! <3

SKRIVET: 2011-02-03, kl 20:09:01 | PUBLICERAT I: Allmänt

Träningsvärk

Big surprise, idag har Bella träningsvärk! Wohoo! Haha, nejmen jag är en utav de tvättäkta masochisterna som tycker att det är så jävla härligt med träningsvärk, hur vet man annars att man verkligen har tränat ordentligt? Så framsida lår, bröstmuskulatur, skuldror, triceps och biceps mår sådär idag, men fett värt! =D


Grattis Vati som fyller år idag (eller imon)!! 51 år, lilla pappsen blir så stor =). Har klurat ut en busig present som han kan få när jag kommer hem nästa helg, tihi =D



Också grattis till Ikkis som klarade simma-i-isvak-vatten-säkerhetstestet!!! Basic safety, någonting... I'm telling you sister, you are sick! Men fruktansvärt cool! =)



Nu blir det pluggah och sen duscha, wohoo, vilket liv jag har!

Peace out! <3

SKRIVET: 2011-02-02, kl 22:23:57 | PUBLICERAT I: Allmänt

Zumba! =D

Idag gick Bella till gymmet och tränade gruppass igen =). Den här gången blev det först BodyPump för att sedan hoppa direkt på Zumba! =) Tycker att det går mycket bättre att träna om man först styrketränar och sedan kör ett mer konditionskrävande pass. Och var Zumba konditionskrävande? Som fan! XD Kanske inte för dom som inte visste hur man skakar rumpa, höfter, bröstkorg och axlar, men för oss lite mer koordinerade som verkligen rörde hela kroppen och skakar på allt som finns att skaka på, blir det väldigt jobbigt efter en halvtimma! Rumpaaah!


Skaka rumpah!

I skolan hade vi som uppgift att titta på varandras leder och kolla om anklar, knän, höfter, spina iliaca posterior superior, ryggrad, midjelinje och axlar var symmetriska. Oftast finnes man mer asymmetri än vad man tror och det är helt normalt. Man behöver inte alls 'lida' av att ens ben eller axel ligger 5 mm fel, utan det är helt normalt. Coolt. Gissa vem som förresten råkade vara så gott som helt symmetrisk? Moi! Och med grym hållning? Moi! Hahaha, ibland lönar det sig att vara dansare! Hihi.

Nej, nu måste jag fan ta och börja plugga... XD

Peace out! <3

SKRIVET: 2011-02-01, kl 20:50:01 | PUBLICERAT I: Allmänt

Working out!

Idag så tog jag mitt första pass på SSIF:s gruppträning, riktigt kul måste jag säga! Hade inte så jättehöga förväntningar (med tanke på att det bara är till för studenter), menmen, där blev jag lurad av mina fördomar! Allting va jättefräscht, ledaren hur go och glad som helst och passet var både styrke- och konditionskrävande. Fast jag såg nog lite rolig ut...



Tog nämligen ett BodyCombat-pass (alltså typ kampsport, fast till musik), delvis eftersom jag känner igen lite slag och sparkar från TaeKwonDon som jag tränade i typ ett är när jag var 12, delvis för att jag som dansare kan ta koreografi. Vad hände då?

Jo, när en dansare börjar boxas ser det skitkul ut. Vi är inte alls vana vid att armarna (dvs. slagen) kommer från mitten av ryggen, mellan skuldrorna, utan är vana med att jobba med chickenwings, bröstmuskulatur, yttre/nedre skulderbladen och ryggslutet för att hålla uppe och styra armarna. Så jag såg smått patetisk ut under jabbarna. Eller rättare sagt, rätt så ordentligt patetisk. Men det slutar inte där.

Precis när jag börjar få till att jobba med muskulaturen mellan skulderbladen så säger ledaren åt mig att inte vara så stel i överkroppen. Och säger man det till en dansare, ja då lossnar (av någon anledning) höfterna också. Så tänk er en tjej i rosa tröja som gör snabba jabbar och vickar fjantigt på höfterna så har ni mig när jag boxas... Not so graceful XD

Nej, nu har jag ätit bröd och jordgubbar med mjölk och ska sätta mig och plugga muskulaturen i benen.

Peace out! <3
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!