SKRIVET: 2011-11-28, kl 22:41:37 | PUBLICERAT I: Allmänt

My X-mas Crib!!!

Den här vintern har jag varit extremt tidig med allt det här som kallas för jul...

Har alla julklappar till familjen klara (samt Mampis och Ikkis födelsedagspresenter) och har idag också börjat julpynta! Duktig som man är åkte man in till stan och länsade clas ohlson, lagerhaus och åhléns för att sedan komma hem, städa lägenheten och börja pynta! Lyckorus!!!


Såhär ser mitt annars oh-so-boring-köksfönster ut nu med lite julpynt! =)


Nya tabletter till köksbordet      Halmdjur som passar ljusen   Tre übersöta tomtar på bokhyllan =)


Miniatyrjulgranen och zoom-in på julstjärnan som badar i julgranskulor. =)


Vardagsrumsfönstret med ljusstake, adventsstjärna, glittergirlang och julgranskulor. =)


... och sist men inte minst, julkransen! =D

Har egentligen lite till, men orkar inte fota och lägga upp allt.

Tills dess...

Peace out! <3

SKRIVET: 2011-11-21, kl 18:58:21 | PUBLICERAT I: Allmänt

Vardagslyx!

Som de flesta vet så gillar jag att baka. Inte för att jag alltid har tid med det, men ibland måste man faktiskt få unna sig något snabbt och scheisse gott! Så, dagen till ära har jag slängt ihop en vit kladdkaka med en touch av passionsfrukt som liksom smälter sådär underbart i munnen... Om du, precis som jag, är galen i blandningen mellan sött och syrligt kommer du älska den här! Nomnomnom!



Recept (fast jag gör 3 ggr mindre sats, student som man är):

2,5 dl socker
2,5 dl vetemjöl
200 g vit choklad
150 g smör
1,5 dl mjölk
75 cl passionsfruktsjuice
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret i en liten kastrull på låg värme. Under tiden rör du ihop samtliga torra ingredienser och mjölken. När smöret smält lägger du i den vita chokladen i små bitar och låter den smälta. Ta sedan chokladblandningen och häll i mjölblandningen. Blanda och häll i passionsfruktsjuicen. Sätt in i ugnen och låt grädda i ca 30 minuter eller tills kakan blivit gyllengul.

Peace out! <3

SKRIVET: 2011-11-13, kl 22:08:58 | PUBLICERAT I: Allmänt

ÄGG!!!

Hittade ett kvarts dussin (alltså tre, för er som inte riktigt hängde med där) ägg i kylskåpet, inknuffade längst bak, bakom smöret. Med ett utgångsdatum som passerat för över en månad sedan.

En normal person hade gjort det vettiga beslutet att slänga äckeläggen med en gång, men sedan när var jag normal?

Gjorde istället färskhetstestet på dem, dvs hällde upp en tillbringare (åtminstone tre gånger högre än ett average ägg) med vatten och lade i ett ägg i taget. Varför? Jo, färska ägg sjunker medan ruttna ägg flyter upp till ytan.


Plopp. Plopp. Plopp.

Och gissa vad? Mina sjönk!
Frågan var bara, var de färska? Gamla hushållsknep i all ära, men misstanken om att det skulle börja lukta äggprutt så fort jag knäckte äggen fanns fortfarande lurandes någonstans i bakhuvudet.

Så jag knäckte dem. Ett efter ett.

Nämnde jag att jag gjorde pannkakor idag? Av dessa ägg som egentligen gick ut 21 september?
Och att det var j*vligt gott!!!

Peace out! <3

SKRIVET: 2011-11-11, kl 14:12:33 | PUBLICERAT I: Allmänt

Kära mobillarm...

Jag vet att du alltid ringer runt klockan 7 på morgonen och vill att jag skall gå upp. Väldigt många gånger gör jag det, men en hel del gånger gör jag verkligen inte det, utan tänker att jag har ledigt och faktiskt kan unna mig att sova vidare. Jag vet att jag många gånger har förringat dig och förstår att du är besviken.



MEN AV ALLA 365 DAGAR PÅ ÅRET, VAR DU VERKLIGEN TVUNGEN ATT STREJKA DAGEN DÅ JAG HAR TENTA!!!!????
INTE OK!!!!!!!!!!!

Som tur var har Bella lite huvudet på skaft och lyckades vakna helt av sig själv (amazingly...) cirkus 14 minuter innan tåget skulle gå. Yay...

Fuck you morgonalarm.

Fuck you.

Kom trots allt i tid och slutförde tentan på cirkus 40 minuter. Är man skillad så är man.

Peace out! <3

SKRIVET: 2011-11-04, kl 20:02:25 | PUBLICERAT I: Allmänt

Uppdrag smärtspinning!

I somras började Bella med projekt ben, dvs. bygga mer benmuskler och började därmed med konditionsträning och styrketräning som var mer inriktad på just benen. MEN ett stort problem var (och är) det faktum att jag har en skada på vänster hamstringsena (senan som håller i hela baksida lår-muskulaturen), precis vid sittknölen. Denna lilla skada har gjort att jag har haft det svårare med löpning (speciellt spurter), vanlig styrketräning av hamstring samt nästintill omöjliggjort spinning. Spinning, alltså sitta på obekväm cykelsadel som trycker rätt på sittbenen och därmed hamstringsenan orsakar i mitt fall smärta, svullnad och minskad styrka i benet.


Så därför måste alla tycka att jag är rent jävla dum i huvudet som gick på spinningpass idag. 60 minuter spinning när jag egentligen inte klarar mer än 4-5 minuter innan hamstring börjar svullna upp likt en långsamt uppblåst ballong. Men, ni som känner mig eller går i min klass vet att jag läser smärtfysiologi i skolan just nu. Och en utav smärtlindringsteorierna är att efter 10-20 min träning så skall kroppens egna smärthämmande system sättas igång. Dvs, träning lindrar smärta. Speciellt när det är den ömmande vävnaden som tränas.

Så, funkade det?

Svar ja. Ont som fan i början, men det släppte kanske 15-20 minuter in på passet. Och var jag svullen efteråt? Svar nej.

Så, teorin stämmer! Eller på mig, i det här fallet.

Peace out! <3
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!