SKRIVET: 2012-01-31, kl 22:59:31 | PUBLICERAT I: Allmänt

Rumpa!!!

En gång i tiden var det en liten Bella som hade en awesome rumpa. Rund, stor och värsta killmagneten. Sen gick Bella och stressade lite för mycket, fick magproblem, gick ned 10 kg i vikt (inte att rekommendera!!!!!!) och poff, så försvann hennes rumpa. 10 cm trollades bort och hel plötsligt finns det inga jeans som passar längre... yay...

Så, gissa om jag blev glad igår när jag hittade en liten rumpa? Inte mycket att skryta om i och för sig, den är inte alls i närheten av vad den har varit, men nog är det allt en rumpa! Yay!!!!


Min undersköna rumpa, när det begav sig.
Och här har jag på mig min brorsas jeans...

Så idag gav jag min rumpa lite extra treatment i form utav scruben som jag köpte på BodyShop i förra veckan. Och nomnom!!! Scruben är skonsam, men effektiv tack vare att den innehåller mjukgörare som gör att huden blir både len och återfuktad när du skrubbar! Är nog görbra för dem med känslig hud. Så nu är min rumpa inte bara rund och fin, utan också len!



Höhö, tänka sig att man kunde skriva ett helt blogginlägg om sin egen rumpa XD.

Peace out! <3

SKRIVET: 2012-01-26, kl 20:24:51 | PUBLICERAT I: Allmänt

The Ugly Truth

Ok, jag vet att man egentligen använder sådana här titlar på relationsinlägg med subtexter som "killar är svin", "modets baksida" eller liknande, men jag tänkte gå lite "out of the box" och skriva lite grand om min ugly truth, eller ugly past om jag skall vara riktigt ärlig. För trots att jag anser mig själv se rätt bra ut idag så har det inte alltid varit så. Och nej, jag pratar inte om sådan vanlig tonåring-med-dålig-självkänsla-syndromet som alla lider av lite då och då. För visst, jag kanske inte vaknar upp varje dag och tycker att jag är det sexigaste som någonsin vandrat på denna planet, men en gång i tiden... om jag får säga det själv... så var det rätt illa. Nedan ser ni varför.


Ursäktar flabbet på bilden till vänster...

Båda bilderna är tagna en molnig sommardag. Båda två är tagna en "bra" huddag. Båda två är 100% oretuscherade. Och jag är helt och totalt osminkad på båda.

Och ok, man kanske inte ser helt och hållet på bild hur illa det faktiskt var, men illa var det. Och att gå omkring och säga att jag inte alls mådde dåligt av det vore ren och skär lögn. ALLA med acne stör sig på det. Alla som har acne ser inget annat än en stor infektion i spegeln, snarare än sitt eget ansikte. Alla som lider av acne får problem med sin säkerhet, känsla och förtroende för sig själva. Alla kväver en liten del av sin personlighet för något som ibland täcker upp till 20% av kroppens totala hudyta.

Folk runtomkiring ser finnarna i ansiktet och säger; "pilla inte på den så går den bort om några dagar". My ass it does! Gäller nog de flesta tonpringar med några småfinnar i pannan, men när man har acnecystor i ansiktet, på ryggen, bröstet och speciellt i öronen gör fruktansvärt ont och är nästintill omöjligt att få bort. Läkningstider på cystor tar minst 2-3 månader och sker aldrig utan ärrbildning, hur bra du än behandlar det. Ibland får man permanenta nervskador efter att cystan tryckt på en närliggande nerv, som aldrig läker.


Svartvita bilder är ett vanligt förekommande
fenomen hos acnedrabbade, pga. rödheten.


I takt med att jag fick fler finnar blev jag också mer och mer expert på att dölja dem, ibland såpass bra att inte ens mina familjemedlemmar kunde se hur illa det var. Jag gick i princip aldrig ut utan smink. Och gör det inte nu heller. För trots att acnen är borta, så finns det någonstans en liten röst som tillhör en osäker 16-åring som säger att världen kommer att gå under om jag skulle träffa någon jag kände utan att bära smink.

Jag fick acne för att mina föräldrar var smarta nog att gå och skaffa barn med en partner som också hade acne som ung (hello, Darwin?). Och jag blev av med den genom en kombination av systemisk och lokal behandling. Men jag vet att dagen jag slutar, kommer den att komma tillbaka. Och jag vet att många har mycket värre acne än jag och genomlider alla möjliga behandlingar och biverkningar för att bli av med sin acne, ibland utan särskilt större framgångar.

Så alla som inte har eller har haft acne; sitt ned, håll käften och lyssna när någon säger att deras finnar faktiskt inte läker på ett par dagar. Och alla andra; sök behandling! Oavsett hur många dermatologer, hudterapeuter och för oss tjejer barnmorskor (läkare får inte lov att rekommendera p-piller för acne, trots att det faktiskt kan hjälpa många), du måste besöka, så är det så fett värt det den dagen din bästa kompis kan ta en närbild på ditt osminkade ansikte och det enda du ser på bilden är inget annat än ditt vackra ansikte.

Peace out! <3



SKRIVET: 2012-01-25, kl 20:06:09 | PUBLICERAT I: Allmänt

Lönedag!

En glad liten Bella gick idag och skulle handla en födelsedagspresent till sin Vati som har födelsedag nästa helg. Då hon tidigare kollat på sin banksida och det inte stått något om att studiebidraget på cirkus 13 000 skulle komma så trodde hon helt enkelt att hon skulle få endast en tusenlapp från jobbet och leva på den tills studiebidraget kom. Men, så tittade hon till sitt konto innan le shopping och woila! så hade studiebidraget kommit! Yay! Så förutom pappas födelsedagspresent köpte hon även lite smycken och en BodyScrub från The Body Shops nya serie Chocomania.


Mmmmm, säger bara nomnomnom! Men... inte smaka!

Och serien heter inte bara något chokladaktigt och är lite brunt, utan allting luktar verkligen riktig choklad! Hade lätt köpt hela serien om jag kunnat, men med studentekonomi är man något begränsad, så det blev en BodyScrub som jag ändå hade bahov av att köpa. Kommer med en liten recension av den snart! =)

Annars flyter saker och ting på som vanligt, min petíte förkylning håller på att gå över och snart skall jag ställa mig och laga lite pannkakor. Nomnomnom!

Peace out! <3

SKRIVET: 2012-01-22, kl 15:15:41 | PUBLICERAT I: Allmänt

Sjuker...

Och så kom snön. Likaså min ömmande och slemhostande hals. Jippie... Tur att man har gott om te, mjölkchoklad och gröna äpplen för att ge halsen lite V.I.P.-treatment. Skall försöka att inte sjunga, men alla som känner mig vet hur det brukar gå med det. Mycket dåligt med andra ord. Är man van vid att sjunga 30 min eller en timma varje dag blir det faktiskt väldigt svårt.


Och ja, såhär ser mitt hår ut ibland... Underbart eller hur?

Kom helt osökt att tänka på ett underbart minne i London, när jag var där på klassresa. Sent en kväll gick brandlarmet på vårt hostel och alla gäster var tvungna att gå ut i kylan (var väl kanske 10 grader ute, kallt i pyjamas!) och vänta på att få komma in. Precis som många andra byggnader i London hade det här hostelet lite problem med självutlösande brandvarnare, men ingen fick komma in förrän brandkåren hade genomsökt hela byggnaden och förklarat den fri från brand, vilket såklart tar sin lilla tid. Så vad gör en liten estetklass? Sitter ner och lipar? Nej, vi slog ihop oss och sjöng! Lite gamla låtar från konserter, musikaler osv. Och nog blev det lite varmare, tiden gick lite snabbare och stämningen höjdes markant. The Power of Singing.

Peace out! <3

SKRIVET: 2012-01-16, kl 18:35:16 | PUBLICERAT I: Allmänt

I'm going Fritzl...

This is some crazy shit... Hade första föreläsningsdagen på terminen idag (ja, jag har gått i skolan i en vecka, men på högskolan är allting wacko, så det är bara att vänja sig...) och därmed första dagen på kursen Medicinska Ämnen 1. Först när jag läste att vi skulle ha undervisning i Solna tänkte jag; "ok, surt med lite längre till skolan, men aja, shit happens." Sedan såg jag det. Vi skulle inte vara på Karolinska Institutet (a.k.a. skolan), utan på Karolinska Sjukhuset! Inte bara det att jag som liten 031:a inte hittar ett piss i Stockholm, nu skulle jag även hitta på ett sjukhus som jag aldrig varit på. Yay...



Ok, nej, det är oftast inte så svårt att hitta en föreläsningssal. Men allting runtomkring! Skall man spendera 8 timmar på ett ställe vill man gärna veta var (de fräscha) toaletterna finns, var det finns (kortast) micro(köer), var det finns en cafeteria (som har god och billig mat/mellanmål) etc. etc.

Och fyfan. Vår föreläsningssal ligger i en källare. Mellan Psykavdelningen och Cancercentrum... Det finns inte ens några fönster. Och korridoren påminner starkt om något från en skräckfilm (saknas bara trehjulingen och två tvillingar i slutet) med övervakningskameror och allt. Och där skall jag spendera en månad av mitt liv. Yay... can't wait.

Nej, nu skall jag sluta vara negativ och koka lite nudlar istället, som en riktig student!!!

Peace out! <3

SKRIVET: 2012-01-14, kl 18:07:43 | PUBLICERAT I: Allmänt

Gladiatorerna!!!

Åh, underbara bakislördag...

Pinsamt hur lite det krävs för att få mig att bli tillräckligt full för att dagen efteråt bli bakis, men allting är ju relativt XD. Bakade världens godaste bakispizza idag (nomnomnom!!), orkade nästan hela och får nog äta resten lite senare ikväll.

Är i alla fall stolt för att jag tecknat hemförsäkring (yay!), betalat räkningar, klarat av en bajsig tenta bra (känns det som i alla fall) och trots detta hunnit leva (lite).

Ikväll är det dags för gladiatorerna, yay!!!


Och ja, det är mitt fejs inmorfat i Amazons kropp... Lite humor måste man ha!

Nej, jag ska bara sitta i min säng (har ingen soffa) med min underbara träningsvärk och käka chips. Och må så jävla bra! =)

Peace out! <3

P.s. jag och min kompis har paxat Toro och Prime. Bara så ni vet ;) D.s.

SKRIVET: 2012-01-12, kl 15:58:36 | PUBLICERAT I: Allmänt

1,2,3...?

Som vi alla vet har SJ failat ett antal år i rad ("va? Men hur skulle vi kunna veta att det kommer snö under vintermånaderna i Sverige?") och har det här året kommit med en s.k. comeback, dvs. ett tillfälle då de skall sköta tågtrafiken i Sverige så felfritt som möjligt (yeah right, liksom...). Till denna comeback har de gjort en lista över förbättringar i vinter. En utav dessa punkter går ut på att de drar ned avgångarna med 10% och istället kopplar på en extra vagn på t.ex. X2000 tåg (som normalt har sex vagnar), så att de kan ta lika mycket folk på färre avgångar, för att förhindra serieeffekten vid eventuella förseningar.



Visst, en bra tanke. Och visst finns det numera en "vagn 7" på de X2000-tåg som jag åkt med. Men å andra sidan finns det ingen vagn 3. Med andra ord, förändringen har gått från vagnsordning:

1,2,3,4,5,6.
till
1,2,4,5,6,7.

"Åh, vi döper om vagnarna och hoppas att alla blinda, dumma svenskjävlar ska gå på det!"

Ehm... nu är ju inte vi svenskar direkt kända för att vara smartast i världen, men allvarligt? Ni får 3,6 miljarder kronor av regeringen och det här är det bästa ni kan komma med? Förutom, det som ni så fint kallar för; bättre information. "Grattis, nu vet ni om att ni måste stå och vänta på en perrong i 6 timmar! Hurra!!!!"

Ehm... jag har nog inte så mycket mer att säga.

Peace out! <3

SKRIVET: 2012-01-09, kl 19:33:23 | PUBLICERAT I: Allmänt

Fashion Statement

I somras tog jag och Sara och begav oss (som de flesta kanske vet) till Turkiet, där vi i slutet av den två veckor långa semestern tog några foton nere på stranden, fullt sminkade och i bara bikinis. När vi kom hem lade vi sedan upp dessa foton på Facebook och jag använde en utav bilderna som profilbild.


Profilbilden som skapade ramaskri

Och jävlar vilket ståhej det blev. Helt plötsligt har man minst 3 nya vänförfrågningar varje dag från okända killar/män från ett helt annat land, min syster blev nedringd av sina vänner och stora delar av min familj tyckte att det var helt förfärligt att göra så.

Därför kommer nu min förklaring. Mitt syfte var inte att visa upp mig och få ragg eller liknande, det vet alla som känner mig. Mitt syfte var att visa upp hur en normal (om än jävligt brun) och vanlig tjej ser ut i bikini. Varför? Tyvärr ser man inte det särskilt ofta. Sök på ordet "bikini" på googles bildsökning och det är fan inga normala brudar som dyker upp där! Samma sak gäller i tidningar, annonser, på TV etc. etc., var du än letar hittar du bara modeller på 180 cm som väger 45 kg och står och modellar. Och ju mer avklätt, desto smalare och mer opererade är tjejerna. En normal tjej i bikini lär du inte hitta någonstans.


Normal?

Utom på min facebook. Där finns en vanlig tjej på 168 cm och 65 kg som posar i bikini, på en strand, helt utan porriga blickar och allt vad det heter. Ingen retuschering, airbrushing, ljus- och skuggsättningar eller annat som man kan pilla med i en bild efter att den är tagen. Det är bilder på mig när jag blundar, tittar åt fel håll, kisar, har veck på magen, höften, celluliter, finnar, ringar under ögonen, utväxt i håret och hur mycket annat som helst. Kort och gott; en normal tjej i bikini.


Hundra procent riktig tjej - noll retuschering

Så alla som tycker att det är så förfärligt att man visar upp hur en riktig tjej ser ut i verkligheten i bikini; gå gärna tillbaka till era überretuscherade modellbilder med omänskliga barbiedockor som svultit sig halvt till döds innan fotograferingen. Like I care. Men gå sen inte och skyll på alla andra när ni, eller någon när och kär får ätstörningar pga. de hårda krav som ställs idag.

Jag tänker fortsätta visa upp en normal tjej som tidigare den dagen vräkt i sig kycklingkebab och pringles-chips. Och jag tänker inte ta någon skit för det. I'm making a fashion statement. Live with it...

Peace out! <3

SKRIVET: 2012-01-07, kl 15:42:53 | PUBLICERAT I: Allmänt

Sista dagen i GBG!!

Och så var det med det lovet. Imorgon åker jag upp till Stokholm och min lilla lägenhet igen och fortsätter med Psykologi 2. Idag är det mission tvätta och packa som gäller. Det var trots allt inte så överdrivet mycket tvätt som var min, dock innehöll packingen desto mer. Det farliga med mellandagsrea är, som vi alla vet, att man köper göramycket kläder etc. (som om jag inte fick nog på julafton ungefär) och sedan kommer man på att man måste packa ned allt i väskor för att ta med sig allt hem. Lite smått avis på syrran som kunde packa ned allt i sin bil och bara köra hem till Helsingborg medan jag måste kränga på allt på ett tåg, men allting är ju relativt...


Åh, varför kunde jag inte bara kommit in i Göteborg och haft egen lägenhet här? Inte för att vara bitter men... jo, det är jag, vem är det jag försöker lura egentligen? Haha, 20 år och redan bitter, vilken succé!

Nej, nu slutar vi här innan jag börjar låta som en 60 år gammal norrlänning från Lämmelträsk eller något.

Peace out! <3

SKRIVET: 2012-01-02, kl 14:41:03 | PUBLICERAT I: Allmänt

Nytt 2012!!

Äntligen är det här! 2012, nytt år, nya takter och nya tider!

Kan berätta att jag nästa termin inte bara skall fortsätta vara tutor, utan faktiskt bli ansvarig tutor för sjukgymnastprogrammet! Wohoo!!
Termin 3 börjar så snart Psykologi 2-kursen är över, herrejävlar vad fort andra terminen har gått! Det är knappt att man hänger med nuförtiden... Shit jag börjar bli gammal XD


Måsten inom närmaste framtiden:
Städa ur julen ur min lilla lägenhet när jag kommer hem
Fylla på busskort för både gbg och sthlm (gissa vilket som är dyrast?)
Plugga psykologi
Börja packa
Köpa nytt ansiktsvatten+ansiktscreme

Måsten inom 2012:
Klara alla kurser
Börja övningsköra
Bli en awesome tutorsamordnare
(förhoppningsvis) bli en awesome PT
Lära att älska, glömma och förlåta
Hålla, eller förbättra (timglas) - formen
Hålla, eller förbättra sångrösten
Äta mer protein!

Peace out! <3

P.S. Nu kommer 94:orna in på krogen.
Läskigt!!!!! Fuck, I'm old... D.S.
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!