SKRIVET: 2012-04-26, kl 21:41:57 | PUBLICERAT I: Allmänt

Light in your eyes

Jag har min sista dag på praktiken på SÖS imorgon, ska bli grymt kul att få knyta ihop säcken och se hur långt man har kommit på sex veckor. Kommer ihåg min första vecka när jag typ inte vågade göra någonting och inte fattade hur jag skulle se på allting och bara var slightly confused hela dagarna. Det har definitivt förändrats kan jag säga!

Idag har jag förutom praktik shoppat lite (en tröja, bodybutter och duschcreme), bakat marshmallowmuffins till imorgon (provsmakade en förut, säger bara FY HELVETE VAD GOTT!!!!) och tränat. Nu måste jag diska, packa inför helgen (VALBORG!!) och lite tutorshit måste fixas... typ.



För övrigt är jag rätt så glad, styrketräningen har börjat ge resultat och jag diggar min nya underkropp stenhårt! Rumpan är hela fem centimeter större i omkrets, jag har syntligt mycket mer lårmuskler och sedan har jag fått vader också! Wohoo!

Och inte bara det, från att ha legat på en pendlande vikt på mellan 62-64 kg ligger jag nu stadigt och säkert på 66 kg. Wohoo! Känns jävligt bra faktiskt, även om det är lite utmanande att hitta jeans som passar min rumpa numera, men jag klagar inte, för den är FETT NAJS!!!

Peace out! <3

SKRIVET: 2012-04-22, kl 13:01:29 | PUBLICERAT I: Allmänt

Lucky me!

Äntligen börjar saker och ting gå åt rätt håll!

Vet inte riktigt hur det kommer sig, men jag har börjat få en sån jävla tur på sistone! Veckan innan påsk regnade det som fan i huvudstaden och suckandes tog jag mig ut ur tunnelbanestationen vid universitetet och en man stoppar mig, bara för att ge mig hans paraply. SAY WHAT!?

Veckan efter påsk kommer jag tillbaka till Stockholm och går av X2000 för att sedan gå till SL:s kundcenter för att fylla på mitt månadskort när två kvinnor stoppar mig, för att ge mig ett busskort som gäller i ytterligare fyra dagar. SAY WHAT!?

Bara den här veckan har jag både fått vara med på en operation, blivit godkänd i på Klinisk Muntlig Tentamen, fått sommarjobb (yay!) och dessutom inte kommit försent en endaste dag, trots diverse försovningar och förseningar. Nästan rätt åt mig att jag gnuggade ut ena linsen igårkväll och tappade bort den, hahahahahaha XD


Jag i min nya frisyr! Cirkus en decimeter kortare och en lång snedlugg + nya slingor.
Dock ingen som märkt det, då jag måste ha håret uppsatt på praktiken, men screw it, I love my new hair! =D

Idag skall jag skriva/rätta det sista på en skrivuppgift, träna, laga mat inför imorgon och... fundera hur jag skall göra med den linsen som inte hoppade ut...

Peace out! 3

SKRIVET: 2012-04-18, kl 20:28:42 | PUBLICERAT I: Allmänt

Pro choice

En utav de få saker som faktiskt kan göra mig riktigt upprörd är abortfrågan.
För mig är det en självklarhet att man som fertil kvinna har rätt att välja om man vill bli mamma eller inte, om man känner att man är redo för att ta ansvar för ett nytt liv på den här jorden eller inte.

Men som vi alla vet så delar inte alla min åsikt. Och de är SÅ övertygade om sin sak och säger "då är du en sån som mördar barn", när jag svarar "ja" på frågan om jag skulle kunna göra en abort. Visst är det lätt att säga när man sitter här, man vet ju aldrig hur man skulle reagera när man väl sitter där med ett litet plus på stickan. För det är då man blir mamma. Anser jag, som aldrig varit gravid eller burit ett barn, men allting är ju relativt.

Det som jag verkligen stör mig på är att de flesta (inte alla) abortmotståndare är så fruktansvärt naiva. De tror att ALLA fjortonåringar har 100% koll på sin mens, att ingen kvinna skulle kunna tänka sig att bli ihop eller ligga med någon som inte verkar lämplig pappa, att man inte kan bli gravid om man håller på med alkohol, droger eller är psykiskt sjuk på annat sätt eller vis och om man bara förbjöd aborter så skulle de upphöra helt och alla vackra barn skulle födas till världen, rena och fina i jesu namn. Typ.


REALITY CHECK:

1) NEJ, väldigt få 14-åringar har koll på sin mens. Det beror oftast inte på att de är dumma i huvudet, utan för att inte ens kroppen har koll på mensen och har 10 000 hormoner som skjuter i kroppen och fuckar upp hela systemet. Lägg då till grupptryck att ha sex och en pojkvän som "lovar att abrutet samlag funkar". Tada, you just got yourself a teenage pregnancy.

2) Är man inte ute efter att ha barn om något år eller så är pappakvalité det SISTA man tittar hos det motsatta könet, eftersom det är helt uteslutet. End of story.

3) Ja, man kan bli gravid (och framför allt göra någon gravid) även om man håller på med alkohol, droger eller är psykiskt sjuk, även om det kanske är svårare. Och är det verkligen så farligt med ett glas rött någon gång i veckan under graviditeten? SVAR JA!

4) Skulle man förbjuda aborter i Sverige betyder det inte att svenska kvinnor skulle upphöra att göra abort. De skulle upphöra på de svenska sjukhusen, men ett oönskat barn blir sällan fött, oavsett legalisering eller inte. Abort har förekommit i alla tider, i alla länder och kulturer oavsett medicinska kunskaper och möjligheten till vård. I länder där abort är förbjudet förekommer aborter hemma, på offentliga toaletter, sjukhus utomlands, på illegala kliniker och då ibland av någon utan medicinsk kunskap via förgiftning, osteriliserat intrång i livmodern och andra plågsamma metoder där modern löper precis lika stor risk att dö av infektion eller den förgiftning som skulle dödat barnet. Hon löper också en hög risk att aldrig mer kunna bära ett barn.

Att göra en abort på sjukhus, med utbildad personal och steril utrustning är traumatiskt nog, ni "livsrättsaktivister", är ni verkligen så övertygade om er sak att ni tycker att ni har rätt att göra det ännu mer tabu, plågsamt och skambelagt? Tror ni verkligen att man mår bättre av att ta bort alla säkerhetsfaktorer och garantier?

Hälften av alla barn som föds idag är planerade. Men en klar majoritet av dem är önskade. Många är trots allt efterlängtade. Vill man att alla barn som föds skall vara önskade är man för abort.

Och visst, det är ett människoliv man dödar, det förnekar jag inte. Men eftersom ett foster inte är livsdugligt när det aborteras och inte hade klarat sig utanför livmodern anser jag att det är upp till ägaren av livmodern att bestämma huruvuda det lilla livet skall få en chans att utvecklas eller inte.

Jag väljer att inte blanda in religion i denna lilla artikel, då jag anser att detta är en moralfråga och inte en religionsfråga. Dock går de hand i hand och jag förstår att det kan vara svårt för en religiös person att tycka något i denna fråga utan att ha med sin tro. Men jag vill inte ha ett religionskrig, eftersom varje person har rätt att tro på vad den vill utan att bli ifrågasatt. Dock tycker jag att man måste kunna diskutera sådana här frågor med personer som har en annan religion och/eller ateister utan att fastna i argumentet: det är emot Guds vilja, eller liknande.

Som slutkläm tänkte jag citera Marylin Monroe:


"I believe that everything happens for a reason. People change so that you can learn to let go, things go wrong so that you appreciate them when they're right, you believe lies so you eventually learn to trust no one but yourself, and sometimes good things fall apart so better things can fall together".


Peace out! <3

SKRIVET: 2012-04-14, kl 18:42:41 | PUBLICERAT I: Allmänt

Hello again!

Lovet som har varit har gått hur bra som helst! Har träffat mina närmaste, tagit upp kontakten med några gamla godingar, lunchat med farmor, klippt mig (bild kommer senare), gått på arbetsintervju, sett både Mästerkatten (hur söt som helst!) och The Hunger Games (så jävla awesome!) på bio, firat en kompis som fyllt år, pluggat och imorse gick jag och syskonen på brunch på Ritz (nomnom!). Mucho occupado med andra ord, därför jag har varit lite sådär sämst med att uppdatera, hehe.


(nej, detta är min gamla frisyr, min nya är mycket kortare och har en lång snedlugg)

Imorgon är det tåget upp till Stockholm igen som gäller. Även om jag saknar att sova i min gigantiska dubbelsäng (här sover jag i bäddsoffan) med min nallis (glömde han i sthlm...) och mina nudlar så vill jag verkligen inte åka ifrån syskon, föräldrar, lilla farmor och alla mina goa vänner. Det suger verkligen hur sällan jag hinner träffa vissa små hjärtan, menmen, vad gör man?

Hoppas att alla har haft ett awesome påsklov och att vi alla längtar till sommaren, yay! =D

Peace out! <3

SKRIVET: 2012-04-07, kl 14:16:17 | PUBLICERAT I: Allmänt

Glad Påsk! =)

Sitter här hemma i underbara Götet med en liten knasig familj och firar påsk igen! Lite smått besviken på vädret som var så awesome förra året vid den här tiden att jag blev brun som sjutton, medan man detta året för nöja sig med snö. Jaja, sådant som händer. Ikväll skall en kompis till mig fira sin 21-årsdag och på tisdag har jag arbetsintervju och så skall jag gå och klippa mig, plus det faktum att vi har en inlämningsuppgift som skall lämnas in direkt efter lovet. Så det kommer bli en busy påsk!


Hoppas att alla ni därhemma får stora ägg med godis i som ni kommer smälla i er tills ni blir feta och pruttar sönder huset av all äggula! Eller någonting, jag vet inte, jag vägrar att äta äggula likt en kräsen 6-åring...

Ha en glad påsk!

Peace out! <3

SKRIVET: 2012-04-02, kl 17:17:43 | PUBLICERAT I: Allmänt

Soon...

Snart är det påsklov. Fyfan vad jag längtar. Att ha sovmorgon varje dag och gå och träna när man vill för att sedan plugga på kvällen, that's the way aha-aha, I like it.
Annars är praktiken på sjukhuset inte så himla farlig som det kanske kan låta, även om det lätt blir att man jobbar över typ varje dag. Det enda som verkligen suger är SL. Fastnade igår och kunde inte komma hem från centralen, så efter 1½ timma i minusgrader var jag tvungen att ta taxi hem (vilket kostade 1000:-, yay...). Fyfan.


Åkte ned till Helsingborg i helgen och hjälpte syrran att flytta. Chaos indeed, eftersom syrran fått sprickor i revbenen (stackarn, det gör HUR ONT som helst!) och inte kunde hjälpa till såsom hon hade gjort annars. Och så har hon intervju idag, hoppas verkligen det går vägen, eftersom min syrra är kick-ass-awesome!

Helgen kanske gick lite sådär, men idag är en bra dag! Inte alltför tunga patienter på sjukhuset, jag är pigg som en mört, sitter här och käkar godis och har det hur gött som helst. Skall nog iväg och träna snart.

Peace out! <3

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!