SKRIVET: 2012-12-19, kl 23:02:01 | PUBLICERAT I: Allmänt

Jag kommer hem igen till jul!

Idag hade jag sista lektionen för året (dessvärre inte sista för terminen, men vad gör man?) vilket betyder att imorgon så tar jag mitt lilla pick och pack och åker hem till underbara, goa, söta, bästa och görbraiga Göteborg! Jag får se om jag hinner blogga något i mellandagarna (räknar dock inte med det), men jag kommer framför allt spendera julen med att träffa familjen, alla vänner, släkt och andra nära och kära som det blir svårt att träffa när man bor på fel kust mestadelen av året. De närmsta dagarna så ska jag peppa som bara den inför julen med lilla julafton, jul på Liseberg, julmys och julfika med vänner och så vidare. Längtan är stor!
 
Så, därför får ni nu en bild på min oerhört vackra dörr (*host*, alltså ja, jag har klippt sönder en Coop-påse) och med den så önskar jag er...
 
 
God Jul och Gott Nytt År! <3

SKRIVET: 2012-12-16, kl 11:49:38 | PUBLICERAT I: Allmänt

Söndagsskoj!

Under den kursen som vi sjukgymnaster i min klass läser just nu har vi bland annat gått in på ämnet ergonomi och saker som man bör tänka på på en vanlig arbetsplats. Eftersom jag (och några till i klassen) har ganska låg humor så hade jag tänkt att dela med mig av lite skojsigheter till er läsare. Enjoy!
 
  • Bekvämt musarbete
  • Intensivt musarbete
  • De som jobbar mycket med sin mus
  • Man måste vårda sin mus
  • De som liksom attackerar musen
  • Ergonomiskt musarbete
  • Vill du ha en muff eller två muffar?

Ja, så roligt man kan ha. ^^
 
Peace out! <3

SKRIVET: 2012-12-11, kl 17:32:48 | PUBLICERAT I: Allmänt

Den perfekta kroppen

Som medborgare i 2000-talet överröses vi hela tiden med budskap om vad som är den perfekta kroppen och hur man får den. Och nej, jag tror inte att dagens samhälle behöver mer utav det budskap som om och om igen ropas ut, så därför tänkte jag ge min synpunkt på saken.
Jag anser inte att man behöver springa och träna varenda dag i veckan, varje dag om året. Man får gärna göra det om man vill och brinner starkt för sin sport eller idrott, men långt ifrån alla behöver göra det. Faktum är att man kommer rätt långt med att ta en liten promenad, ta trapporna eller dammsuga. Det kan man göra varje dag,
Och kost? Alla vet om att kroppen mår bra av att äta hälsosam, nyttig och näringrik mat. Men du då? Vad mår du bäst av? Det som smakar gott! Så varför inte slå ihop båda och äta massa god mat som dessutom är nyttig? Vem älskar inte en smoothie, eller en hemmagjord hamburgare med mozzarella och guacamole? Och visst kan man äta McDonalds lite då och då, det dör du inte av, men äter du där ofta (av diverse olika anledningar, jag dömer inte) så kan det vara bra om man väljer de lite nyttigare alternativen såsom wrap eller sallad med juice eller ramlösa.
 
Så den perfekta kroppen, hur ser den ut? Såhär om du frågar mig:
 
 
Av någon anledning har jag alltid haft en liten grej för just pinuppor och dansare (de som inte är sådär sjukt smala). En timglasformad kropp med smal midja, muskulösa lår och vader och gärna en rund och fin bakdel på detta. Hut stora tuttarna är spelar ingen roll, de flesta brukar passa sjukt bra i dom tuttarna som man blivit välsignad med från början. Armarna och axlarna får gärna vara trimmade, men inte sparrissmala eller kraftiga på något sätt eller vis. Har aldrig sett någon pinuppa eller kvinnlig dansare med det, även om det självklart är starka och uthålliga som få. Och kan lyfta oändligt mycket mer med sina vader än vad de kan i bänkpress eller liknande.
 
Så hur tränar jag för att försöka få den här kroppen?
Mycket tunga lyft på ben och rygg, gärna explostivitet- och spänstövningar.
Boxning för uthålliga axlar och armar samt för att få en bra bål- och ryggmuskulatur.
Mycket kondition som dans, boxning, rodd, spinning, löpning etc.
Sen tränar jag gärna med hjälp av stepbräda, går på bålstabilitetspass och tar enstaka pass i balett och yoga.
 
Men... huvudsaken är att det är kul! Att man tycker om det man håller på med och kan tänka sig att fortsätta med det hela livet. Älskar man fotboll så gör man det. Eller simning, Eller bowling. Eller kampsport. Yoga, dans, basket, boule, gymträning, skridskor, skidåkning, gymnastik, hoppa hopprep, vad vet jag. Finns så sjukt mycket kul att prova på därute och jag tror att alla kan hitta något.
 
Och jag tror att det är så man får sin perfekta kropp. Genom att äta gott och träna det man tycker är roligt tror jag alla kan få sin perfekta kropp. Mår man bra inuti syns det och då spelar det ingen roll vilken storlek man har.
 
Peace out! <3

SKRIVET: 2012-12-10, kl 00:28:00 | PUBLICERAT I: Allmänt

Lite prosa såhär efter midnatt

I'm strong because I'm a fighter
I'm strong because I say no
I'm strong because I can say when enough is enough
I'm strong because I can tell you when I'm hurt
I'm strong because I allow myself to cry

I'm not strong because I am beautiful
I'm beautiful because I possess strength like no one else
I'm strong because I'm a fighter





Peace out! <3

SKRIVET: 2012-12-04, kl 19:11:57 | PUBLICERAT I: Allmänt

Oops!

Nu har jag gjort den. Igen. Gjort bort mig som fan på gymmet. Igen.

Denna gången stod jag och gjorde vanliga, hederliga knäböj, Skulle väl säga att benen inte riktigt var i form idag, antingen pga. att jag bara ätit frukost, eller för att jag gått någon kilometer i minusgrader eller bara för att jävlas helt enkelt. Men jag kör på som vanligt, vilket inkluderar en stång på totalt 50 kg och en bänk bakom mig. Varför det, kan man fråga sig? Jo, jag vill nämligen gå ned till precis 90 grader i knäna innan jag vänder och bänken bakom ger mig en taktil input om när jag precis nått 90 grader.
Så där står jag och är inne på mitt tredje set, åttonde eller nionde repetitionen när jag precis i vändningen upp känner att jag failat lite grand med tekniken och korrigerar denna ca 2 mm. Vilket leder till att allt fallerar och jag kommer inte upp. Istället sätter jag mig ofrivilligt med rumpan på bänken, som givetvis inte är gjord för att ha 110 kg på endast ena änden, vilket resulterar i att den börjar tippa. För att lösa denna kniviga situation börjar jag impulsaktigt att rulla ned stången för ryggen, vilket fungerar, men resultatet blir en jävligt låst Bella på en bänk med 50 kg halvt nedrullat på ryggen.
Så vad gör hon? Hon ropar på en stabil man som lyfter fria vikter lite längre bort och ber honom hjälpa henne få bort vikten från ryggen. Han kommer springandes och undrar vad sjutton jag hade försökt mig på. Röd i ansiktet förklarar jag att det var vanliga knäböj med bänk bakom, men att benen inte orkade in i det sista. Han sade att det var modigt att köra på till failure. Jag svarade med att det var kul att någon såg det på det sättet.

Och där var the awkwardness för dagen gjord. Nu skall jag låsa in mig i min lägenhet och dö. Igen.
 
Vadå igen? Jo, även igår lyckades jag göra bort mig. Note to self: dansa inte med bandau-BH och en översize urringad tröja. Detta resulterar ofta i en nipslip av den grövre graden.
 
Så nu ska jag hem och dö i snön.
 
Peace out! <3
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!