SKRIVET: 2012-12-11, kl 17:32:48 | PUBLICERAT I: Allmänt

Den perfekta kroppen

Som medborgare i 2000-talet överröses vi hela tiden med budskap om vad som är den perfekta kroppen och hur man får den. Och nej, jag tror inte att dagens samhälle behöver mer utav det budskap som om och om igen ropas ut, så därför tänkte jag ge min synpunkt på saken.
Jag anser inte att man behöver springa och träna varenda dag i veckan, varje dag om året. Man får gärna göra det om man vill och brinner starkt för sin sport eller idrott, men långt ifrån alla behöver göra det. Faktum är att man kommer rätt långt med att ta en liten promenad, ta trapporna eller dammsuga. Det kan man göra varje dag,
Och kost? Alla vet om att kroppen mår bra av att äta hälsosam, nyttig och näringrik mat. Men du då? Vad mår du bäst av? Det som smakar gott! Så varför inte slå ihop båda och äta massa god mat som dessutom är nyttig? Vem älskar inte en smoothie, eller en hemmagjord hamburgare med mozzarella och guacamole? Och visst kan man äta McDonalds lite då och då, det dör du inte av, men äter du där ofta (av diverse olika anledningar, jag dömer inte) så kan det vara bra om man väljer de lite nyttigare alternativen såsom wrap eller sallad med juice eller ramlösa.
 
Så den perfekta kroppen, hur ser den ut? Såhär om du frågar mig:
 
 
Av någon anledning har jag alltid haft en liten grej för just pinuppor och dansare (de som inte är sådär sjukt smala). En timglasformad kropp med smal midja, muskulösa lår och vader och gärna en rund och fin bakdel på detta. Hut stora tuttarna är spelar ingen roll, de flesta brukar passa sjukt bra i dom tuttarna som man blivit välsignad med från början. Armarna och axlarna får gärna vara trimmade, men inte sparrissmala eller kraftiga på något sätt eller vis. Har aldrig sett någon pinuppa eller kvinnlig dansare med det, även om det självklart är starka och uthålliga som få. Och kan lyfta oändligt mycket mer med sina vader än vad de kan i bänkpress eller liknande.
 
Så hur tränar jag för att försöka få den här kroppen?
Mycket tunga lyft på ben och rygg, gärna explostivitet- och spänstövningar.
Boxning för uthålliga axlar och armar samt för att få en bra bål- och ryggmuskulatur.
Mycket kondition som dans, boxning, rodd, spinning, löpning etc.
Sen tränar jag gärna med hjälp av stepbräda, går på bålstabilitetspass och tar enstaka pass i balett och yoga.
 
Men... huvudsaken är att det är kul! Att man tycker om det man håller på med och kan tänka sig att fortsätta med det hela livet. Älskar man fotboll så gör man det. Eller simning, Eller bowling. Eller kampsport. Yoga, dans, basket, boule, gymträning, skridskor, skidåkning, gymnastik, hoppa hopprep, vad vet jag. Finns så sjukt mycket kul att prova på därute och jag tror att alla kan hitta något.
 
Och jag tror att det är så man får sin perfekta kropp. Genom att äta gott och träna det man tycker är roligt tror jag alla kan få sin perfekta kropp. Mår man bra inuti syns det och då spelar det ingen roll vilken storlek man har.
 
Peace out! <3



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

NAMN Spara info?

E-POST (publiceras ej)

URL

Kommentar:


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!