SKRIVET: 2012-06-25, kl 23:18:42 | PUBLICERAT I: Allmänt

Min midsommar!

Som de allra flesta redan vet så har det varit midsommar i helgen, vilken jag har spenderat jobbandes på ICA på fredagen till 16:00, sedan firade jag resten av kvällen med en kompis och hennes småkusiner som var jättesöta! Jättetrevlig familj och allting, det enda negativa var att det regnade likt en sen oktoberkväll och att jag var tvungen att åka hem redan klockan nio. På lördagen åkte jag med kusinerna ut till vårt landställe på Orust (föräldrarna och syskonen hade ju såklart firat midsommarafton därute) där jag har spenderat resten av midsommarhelgen (i ösregn).
 
Yes, we call it swedish summer!
 
 
Inte en bild från i helgen, men lite sommar får det baske mig vara!
 
Skall bli rätt skönt nu att bara jobba, träna och övningsköra, ingen ledighet för mig inte! En normal person hade kanske tagit en veckas semester eller två, men inte Bella, hon hade tänkt att finansiera sin utbildning till Personlig Tränare helt själv, förhoppningsvis utan att sparkontot blir alltför lidande och då är det bara att jobba, jobba, jobba som gäller!
Alltså, sommarjobb fram tills mitten av augusti, sedan åker jag upp till Stockholm och läser sista delen till Personlig Tränare i två veckor och sedan börjar skolan igen direkt i början av september.
Varför leva livet i 100 km/h när man kan leva i 120 km/h? 
 
Nej, nu skall jag kolla på Scrubs och ånjuta resten av den löljigt stora milkshaken jag köpte efter det hårdaste step-passet det här året (är en utav de få svenskar som inte vill gå ned i vikt och väga typ 50 kg).
 
Peace out! <3

SKRIVET: 2012-06-20, kl 23:09:30 | PUBLICERAT I: Allmänt

Tips från coachen

Hej alla glada!
Har nu avslutat kursen jag läst nu i början av sommaren och är numera diplomerad träningsinstruktör! Wohoo!
Är även tillbaka i kassan på ICA och har under dessa dagar samlat på mig lite tips från mig som kassörska till er kunder.

I kön:
*) Håll humöret. Jag vet att det är svårt, speciellt när man har bråttom, men snälla, släng inte hatblickar på en leende kassörska för att kunden som håller på att betala är typ segast i världen eller skall krångla så mycket som det bara går.
*) Håll koll på vilken kö du står i.
*) Försök hålla sams med resterande köande. Tjafsa inte, du sparar mer tid på att låta någon gå före än att stå och nagga i 5 min.
*) Om det står en stor skylt med texten ENDAST KORTBETALNING betyder det att vi inte tar kontanter i kassan. Dvs: inga hundra-, femtio-, tjugolappar eller mynt går att betala med. Endast kort. As in konto- eller kreditkort. Sedlar räknas inte, även om du dragit ICA-kortet innan.
*) Om du packat frysvaror i fryspåsar, ta ut dem åtminstone så att streckkoden blir synlig och "blottas". Annars kommer det ta 100 år i kassan.
*) Knyt eventuella fruktpåsar och dylikt för att förhindra att de senare ramlar ut.

Vid rullbandet:
*) Lägg upp de tyngsta och största varorna först och de mest ömtåliga sist.
*) Lägg varorna med streckkoden mot dig.
*) DO NOT EVER MAKE THE MATVARUHÖGAR. Allvarligt talat så kommer det ta 100 år för kassörskan att försöka få ned allt i rätt ordning (ja, vi tänker faktiskt på varornas tyngd när vi för ner varorna), utan att det faller ned någon vara vid sidorna och det SLITER SOM FAN PÅ OSS KASSÖRSKOR. Vi är redan halft förstörda i axlar och skuldror, vet ni hur mycket pengar era högar kostar!? Och ja, jag vet att ni är stressade, men det tar längre tid att beta ned en hög än att bara dra varor på rad, så snälla, SNÄLLA:


DO NOT MAKE THE MATVARUHÖGAR!!!!!!!!!

*) Om det redan är två kunder innan dig som packar ned sina varor och dina varor hamnar på sidan, packa gärna ned dem med en gång (istället för att stå och glo på kassörskan). Det kommer en kund även efter dig (wow!) och vart skall dennes varor hamna? Precis, där dina är just nu. Move it.

Vid betalning:
*) Dra ICA-kortet först och ta betalningen sedan.
*) Regel: remsor skall vara inåt, mot maskinen: dvs. remsan nedåt och mot den tjocka delen av apparaten.
*) Regeln två: Chip (ja, det heter CHIP, inte CHIPS) skall vara mot dig och sedan in i apparaten. På ICA stoppar man in kortet ovanifrån, då skall alltså chipet vara mot dig och nedåt.
*) Regel tre: Lyd kortapparaten. Dvs:
**) Står det TA UT KORT, tag då ut kortet och stoppa in det igen.
**) Står det SLÅ IN KOD, slå först då in din kod. Inte innan.
**) Står det OK FÖR KÖP, STOP EJ KÖP, då skall du trycka grön för att godkänna beloppet.
**) Står det TRANSAKTION KONTROLLERAS, dra då ej ut kortet. Då avbryter du köpet.
*) Ta ut kort efter köp, dvs när det står KÖP GODKÄNT.

Vid packning:
*) Ta det lugnt.
*) När du packat allt, kolla hela utrymmet en gång till, även sidorna, längre upp på bandet samt kanten längst ned på bandet, närmast dig. Här glöms 99% av alla glömda varor.

Tada, nu vet du de 17 vanligaste felen folk gör när de handlar. Hur många har du gjort?

Peace out! <3

SKRIVET: 2012-06-16, kl 20:48:08 | PUBLICERAT I: Allmänt

Busy week...

Så... nu har jag gått Träningsinstruktörutbildningen i snart en vecka och har praktiskt samt teoretiskt prov på måndag. Kan ju säga med en gång att den teoretiska biten lär inte vara några problem, men om man som jag tenderar att få helt klockrena hjärnsläpp när man skall presentera övningar och dylikt inför någon, så kommer det praktiska provet bli lite mer svettigt. I vilket fall som helst så känner jag att det är något jag är intresserad av (träning) och som jag tycker är kul (plåga folk för deras eget bästa).
Annars har jag mest tränat och shoppat lite på junirean; en duschcreme, en bodybutter (som luktar hallonkola!) och en tröja.


Så, nu sitter jag här, kollar på Bones och ska snart skriva på en hemuppgift som ska in imorgon.
Blä för att gå 8-17:30 varje dag, men vädret har ändå varit rätt piss, så det gör inte så mycket... eller lika mycket i alla fall.

Peace out! <3

P.S. Fotboll suger. Dom kan väl åtminstone ta av sig tröjorna, zooma in kameran lite mer och göra planen lite mindre (så att det händer något på 90 min)? D.S.

SKRIVET: 2012-06-10, kl 13:28:15 | PUBLICERAT I: Allmänt

Where are the headlines?

Som de flesta kanske sett så har det kommit upp en ny dejtingsida på internet, en av väldigt många i Sverige nuförtiden. Och nej, jag är inte emot internetdejting, eftersom jag inte provat det själv vore det väldigt ironiskt om jag kom med moraliska pekpinnar om det, men den här nya sidan slår fan alla rekord. Enligt mig.



"För dig som är angelägen om din partners bakgrund, kultur och etnicitet"
WTF!?

Visst, man tar traditionen dit man kommer och om man nu är så angelägen om sin partners etiska bakgrund och allt vad det heter, så letar man väl förmodligen likadant på internet som man hade gjort IRL, men behövs det verkligen en sida för detta? Vilka hänger där!? Omg...

Sedan fortsätter det:

(jag har tagit mig friheten att ringa in det som jag finner "intressant" med röd markering och understryka ett litet grammatiskt fel med blå penna)


Det här är alltså taget direkt från deras hemsida.

Sidan går alltså ut på att man söker partner efter etnisk bakgrund (som de kallar det) och utesluter andra etniska grupper och kan välja att vara osynlig för vissa etniska grupper helt.

Nu har de tur att de valde en etnisk "icke-svensk" på framsidan, för jävlar vilket ramaskri det hade blivit annars... I dagens samhälle är det inte ok att vara av svensk etnicitet (så att säga, själv är jag starkt intresserad av definitionen av en etniskt svensk person?) och söka en partner som specifikt måste vara av svensk etnicitet, för då är man rasist och främlingsfientlig och politiskt inkorrekt med allt vad det innebär. Men att en... låt oss säga grek letar annan grek eller turk letar annan turk eller indier söker annan indier eller kurd letar annan kurd, ja det är ju helt ok!

Jag skulle kunna sätta min högra hand på att den personen som "uppfann" sidan inte klassificerar sig själv som etnisk svensk. För hade en svensk gjort det hade den personen utan tvekan blivit så starkt ifrågasatt som rasist och sedan jantelagat sig ur idén och fortsatt dejta på typ... match.com eller något. Att en icke-etnisk svensk däremot startar en sådan här sida är ju, däremot, helt ok. Enligt oss typiska svenskar.

Seriöst, jag trodde att vi hade kommit längre än såhär Sverige. När skall folk inse att när kärlek händer, så händer den. Och då skiter den i bakgrund, kultur eller etnisk tillhörighet, för sådant hör inte hjärtat till. Sedan blir allting självklart mycket mer komplicerat om man har familj som stöter bort en om man väljer en man/kvinna av en viss etnicitet, men vem är det fel på då? Sonen/dottern som gått och kärat ner sig i "fel" person, eller familjen som är sjukt trångsynta?

Och nej, jag är inte så dum att jag inte förstår varför det förekommer hat folkgrupper emellan, men jag förstår verkligen inte var hatet mot den enskilda individen kommer ifrån? Innan de ens fått en chans?



Nu skall jag fortsätta min bakis-söndag med att... plocka undan disken och klä på mig i minimal hastighet (har sådan grym träningsvärk, hoppas verkligen den har gått över till Mage-Rumpa-Lår-passet som jag bokat in mig på imorgon!).

Peace out! <3

SKRIVET: 2012-06-07, kl 15:50:20 | PUBLICERAT I: Allmänt

Uppdatering!

Ok, jag vet att jag har varit sämst på att uppdatera, en hel del har hänt den senaste veckan och här kommer en catch-up för er:



*Jag har suttit som en liten iller med litteraturstudien.
*Jag har haft inlämning och redovisning av min grupps litteraturstudie, vilket var den sista uppgiften på sista kursen för terminen och tog väldigt mycket tid helt enkelt.
*Efter detta lyckades jag dra på mig en matförgiftning och låg helt utslagen de två första dagarna på lovet, uttorkad och med feber, samtidigt som jag skulle packa ihop min lägenhet för att hon som skall hyra min lägenhet över sommaren skulle få plats, så att säga.
*Sedan hade jag redovisning/seminarie av en restuppgift, klarade den, lämnade nycklar och etc. till tjejen som skall hyra min lägenhet och sedan sätta mig i bilen hem till gbg.
*Jag har haft introduktion på mitt sommarjobb på ICA som börjar om en och en halv vecka.
*Jag har helt och totalt bombat min mage med bakterieyoghurtar, smooties, shots, provivadrycker etc. etc.



Så, nu är jag hemma i gbg, packar upp mitt liv och förbereder mig inför första delen av PT-kursen som börjar på tisdag (Träningsinstruktör). Kursen är på en vecka och så fort den är slut skall jag jobba häcken av mig hela sommaren, läsa andra delen på PT-kursen, bli Personlig Tränare 31/8 för att börja skolan 3/9. Det kommer minst sagt att bli en svettig sommar, men det får det bli! Huvudsaken är att man har roligt och att man gör det man vill göra, och just nu känner jag minst sagt för att lägga hjärnan åt sidan i någon månad och bara jobba och tjäna gräset med pengar (i jämförelse med vad jag gör som student...).

Varför leva livet i 100 km/h när man kan leva det i 120 km/h?

Skämt åsido, jag har faktiskt några dagar nu på mig att chilla innan allt sätter igång, så jag klagar inte.

Peace out! <3

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!