SKRIVET: 2012-06-20, kl 23:09:30 | PUBLICERAT I: Allmänt

Tips från coachen

Hej alla glada!
Har nu avslutat kursen jag läst nu i början av sommaren och är numera diplomerad träningsinstruktör! Wohoo!
Är även tillbaka i kassan på ICA och har under dessa dagar samlat på mig lite tips från mig som kassörska till er kunder.

I kön:
*) Håll humöret. Jag vet att det är svårt, speciellt när man har bråttom, men snälla, släng inte hatblickar på en leende kassörska för att kunden som håller på att betala är typ segast i världen eller skall krångla så mycket som det bara går.
*) Håll koll på vilken kö du står i.
*) Försök hålla sams med resterande köande. Tjafsa inte, du sparar mer tid på att låta någon gå före än att stå och nagga i 5 min.
*) Om det står en stor skylt med texten ENDAST KORTBETALNING betyder det att vi inte tar kontanter i kassan. Dvs: inga hundra-, femtio-, tjugolappar eller mynt går att betala med. Endast kort. As in konto- eller kreditkort. Sedlar räknas inte, även om du dragit ICA-kortet innan.
*) Om du packat frysvaror i fryspåsar, ta ut dem åtminstone så att streckkoden blir synlig och "blottas". Annars kommer det ta 100 år i kassan.
*) Knyt eventuella fruktpåsar och dylikt för att förhindra att de senare ramlar ut.

Vid rullbandet:
*) Lägg upp de tyngsta och största varorna först och de mest ömtåliga sist.
*) Lägg varorna med streckkoden mot dig.
*) DO NOT EVER MAKE THE MATVARUHÖGAR. Allvarligt talat så kommer det ta 100 år för kassörskan att försöka få ned allt i rätt ordning (ja, vi tänker faktiskt på varornas tyngd när vi för ner varorna), utan att det faller ned någon vara vid sidorna och det SLITER SOM FAN PÅ OSS KASSÖRSKOR. Vi är redan halft förstörda i axlar och skuldror, vet ni hur mycket pengar era högar kostar!? Och ja, jag vet att ni är stressade, men det tar längre tid att beta ned en hög än att bara dra varor på rad, så snälla, SNÄLLA:


DO NOT MAKE THE MATVARUHÖGAR!!!!!!!!!

*) Om det redan är två kunder innan dig som packar ned sina varor och dina varor hamnar på sidan, packa gärna ned dem med en gång (istället för att stå och glo på kassörskan). Det kommer en kund även efter dig (wow!) och vart skall dennes varor hamna? Precis, där dina är just nu. Move it.

Vid betalning:
*) Dra ICA-kortet först och ta betalningen sedan.
*) Regel: remsor skall vara inåt, mot maskinen: dvs. remsan nedåt och mot den tjocka delen av apparaten.
*) Regeln två: Chip (ja, det heter CHIP, inte CHIPS) skall vara mot dig och sedan in i apparaten. På ICA stoppar man in kortet ovanifrån, då skall alltså chipet vara mot dig och nedåt.
*) Regel tre: Lyd kortapparaten. Dvs:
**) Står det TA UT KORT, tag då ut kortet och stoppa in det igen.
**) Står det SLÅ IN KOD, slå först då in din kod. Inte innan.
**) Står det OK FÖR KÖP, STOP EJ KÖP, då skall du trycka grön för att godkänna beloppet.
**) Står det TRANSAKTION KONTROLLERAS, dra då ej ut kortet. Då avbryter du köpet.
*) Ta ut kort efter köp, dvs när det står KÖP GODKÄNT.

Vid packning:
*) Ta det lugnt.
*) När du packat allt, kolla hela utrymmet en gång till, även sidorna, längre upp på bandet samt kanten längst ned på bandet, närmast dig. Här glöms 99% av alla glömda varor.

Tada, nu vet du de 17 vanligaste felen folk gör när de handlar. Hur många har du gjort?

Peace out! <3



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

NAMN Spara info?

E-POST (publiceras ej)

URL

Kommentar:


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!